Keymaster

Обърнете се онлайн към нашият екип от ветеринари, които са на разположение при нужда.

Споделете своя проблем тук и ние ще ви помогнем да го решите!

д-р Зоо Свят

Лицето на котето трябва или може ли да се мие или не е желателно?

Днес видях че лапите на зайчето ми са мръсни?неква идея как да ги почиста

 
Keymaster

@ до Тея Павлова – препоръчваме да почиствате само очите, където се образуват гурели. При къпане внимавайте да не попадне вода в ушите на котенцето.

@ до Мелиса – не се притеснявайте да почистите лапичките на зайчето. Все пак зависи с какво са замърсени, но няма проблем да ги измиете с вода 🙂

Преди 1 ден котето ми го удари леко минаваща кола. Само лявата задна лапа е наранена-не стъпва много на нея, не е счупена, но може ли да е пукната? В такъв случай може ли да не се прави рентгенова снимка? И какво може да му се даде или да му се правят компреси, за да му мине? Благодаря Ви!

Здравейте,имам проблем.Днес като се прибрах от работа,забелязах,че котето ми не се чувства добре,беше омърлушен и си личи,че нещо го болеше.По-късно,започна да мяучи силно и забелязах,че от пишлето му капе малко кръв.Утре ще го заведа още сутринта на лекар,но какво мога да направя сега за да се успокои и да не го боли?Благодаря Ви!

 
Keymaster

@ Евелина Здравкова, във Вашия случай по най-бързия начин потърсете ветеринар, за да се направи преглед на котето и да се установи степента на нараняване, както и последващо лечение.

@ Irena, котките са своенравни по характер и когато се чувстват неразположени най-вече имат нужда от спокойна среда и да не бъдат обезпокоявани. Заведете котето на ветеринар да го прегледа, защото причините за поява на кръв биха могли да са от разлчино естество.

Заека ми е на 7 години догодина ще започне да кара 8 от близо 1 седмица насам забелязвам странни неща. Вижда ми се омърлушен. Никога не е воден на ветеринар няма ваксини и никога не съм имал проблеми здравословни със зайчето гледали сме го като писано яйце никога не е било гладно или жадно или непочистено. Преди 3 дни се беше опънало като стана започна да вдига предната си лапа както кучето прави, когато крака му е счупен или силно настъпан.. устичката на зайчето също се изкриви на една страна милвах го говорих и се оправи..залъгах го с любимите му моркови. Също забелязвам едно потропване със задни лапи в клетката и извън нея. Отскоро не иска да се разхожда както преди… стои под масата или под стола в някой ъгъл. А друг път обикаля цялата стая изправя се на задни лапи дори скачаше на леглото имаше енергия сега се е изпарила всякаш. Има апетит.
Надявам се да ми помогнете.

Здравейте котето ми е на 3,5 месеца и периодичо се дави, но нищо не повръща. Възможо ли е да е глътнало нещо неразтворимо, т.к. е доста палав. Храним го с котешка храна и е вътрешно обепаразитен. Благодаря за отговора 🙂

Zraveite iskam da pitam,moq kotarak e 20god siqmec i go vodihme na veterinar napraviha mu izledvane kravna kartina mu napraviha i nishto ne konstatiraha v deistvitelnost kakvo mu e,ot izvesno vreme pika no urinata mu e kato voda bez mirizma i nese hrani mnogo otslabna i sega samo pie voda bez dase hrani i pika i se topli postoqno na radiatora …. Molq vi daite mi savet!!!

здравеите,моля за помощ.имам пекинез на 5 месеца и от една седмица кучето трепери и залита като ходи.незнам какво му е.

Здравейте,
пиша това съобщение за втори път, ако го прочетете в друг пост.
Притеснително е това, което забелязах при моя котарак! Има 5-6 ухапвания по главата, като най-голямото е като разрез около един сантиметър като триъгълник, но те са заздравели. При натиск по местата, котката изпитва болка. Местата са зад ушите и пред ушите. Най-стряскащото е, че при моя натиска цялата теменна част от кожата на главата сякаш е пълна с нещо, като при плюшените играчки пълни с малки топчета. Звука е като при изтласкване на въздух! Лекувала съм циреи с Антифлегмин, изписан от ветеринар заедно с малко дози дурацеф. Предполагам, че е възпалено, защото от едната раничка излиза лек секрет, намазала съм ухапаните места с Антифлегмин.
Моля за съдейсвие, благодаря предварително!

 
Keymaster

@ до Банков: посочените признаци може да сочат за наличие на инфекция или липса на витамини в организма на заека. Проверете за отоци по главата. Възможно е да има и проблем с ушите. Заведете го на ветеринар, за да го прегледа и определи лечение.

@ до Ники: палавите котки често си играят с различни предмети и покрай това може да поглъщат и косми. Те могат да предизвикат давене. Но е напълно възможно и котето да е докопало опасна “играчка”. Посетете ветеринар.

@ до Вени: добре е, че котето пие вода, за да не се обезводни. Поискайте и изследване на урината на котето. Може да има инфекция на пикочните пътища.

@ до Крум: а кучето Ви ваксинирано ли е? Възможно е това да са симптоми на бяс. Но трябва да се прегледа от ветеринар.

@ до Краси: възможно е да се е стигнало до абсцес. По най-бързия начин заведете котката на ветеринар, за да се спре инфекцията. До тогава дръжте котката необезпокоявана, на тихо място, където да няма дразнители.

Здравейте, искам да попитам: имам куче чухуахуа на 6 месеца и и преди време на крачето му беше излезнала малка гнойна пъпчица и сама си мина без намеса. Сега малко под половият му орган излезна пак същата пъпка и стана по-голяма а сега е станала на рана с гной и доста го боли какво да правя?

 
Keymaster

@ до Ванина: заведете кученцето на ветеринар, иначе е възможно инфекцията да се задълбочи.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 26 total)
Reply To: д-р Зоо Свят – Попитайте специалистите
Your information: