5 неща от които кучето ви се нуждае и може би не...

5 неща от които кучето ви се нуждае и може би не получава

1 2838
1. Балансирана енергия. Кучетата черпят от вашата енергия и затова е много важно да бъдете спокойни и самоуверени в тяхно присъствие. Ако сте изтощени и раздразнителни, такова ще бъде и кучето ви. Като казвам „самоуверени”, нямам предвид ядосани и агресивни. Освен спокойни, бъдете състрадателни и милостиви. Това е енергията, от която се нуждае вашето куче, за да се чувства в безопасност и сугурност край вас.
2. Умствени упражнения.
Всички животни се нуждаят от чувството, че имат цел в живота. Също както и хората, кучетата се отегчават. Осигурете на питомеца си умствени упражнения – напр. игра за хващане на някакъв предмет (топка, пръчка), аджилити (за бързина, сръчност и ловкост) и др.
3. Работно и свободно време.
Когато кучетата нямат работа или не са заети с някаква дейност, която да им запълва времето, те трябва да изразходят някъде натрупаната енергията, която може да доведе до бурно и разрушително поведение. Но ако успеете да ги ангажирате пълноценно с подходящи упражнения, при което те да извършат качествена работа, през свободното си време те ще си почиват с удоволствие.
4. Работа. Всички кучета са родени, за да работят. Те правят най-доброто, на което са способни, ако знаят каква точно е тяхната работа в глутницата. За някои кучета желанието им може да се изчерпва само с разходки, но повечето кучета със специални способности, умират да се изтъкнат – напр. пастирските, ловджийските породи, кучетата, теглещи шейни, ретрийвърите и др.
5. Правилни разходки. Това е нещо, което трябва да се подчертае дебело – кучетата имат нужда от разходки. Големият двор не е заместител на разходките. За вашето куче, големият двор е просто един голям приют. Миграцията е първична необходимост за кучетата. Но самото разхождане може да не бъде достатъчно, вие трябва да сте господарят по време на разходката. Използвайки движението вие трябва да се утвърдите като водачът на глутницата. Счита се, че над 90% от собствениците, не разхождат правилно кучетата си.
източник

1 COMMENT

  1. Каква порода е бялото куче на заглавната снимка?

Leave a Reply