135 котки участват в международна изложба в столицата

135 котки участват в международна изложба в столицата

3 2721

britanska malka 135 котки участват в международна изложба в столицата135 котки участват в международната изложба на котки в столицата, която се провежда в музея “Земята и хората”. Това каза един от организаторите на събитието Иванка Герасимова.

По думите й, изложбата е в два тура – на първия котките се преглеждат от журито, а на втория – се награждават.

Международно жури награждава най-добрата котка по показатели като порода, цвят и дуги.

Една котка може да получи максимум 100 точки. До 88 те са отличен, с най-малко 76 точки котката получава много добър, а под 61 точки – добър.

Котките се състезават в четири категории като персийска екзотична, които са късокосмести, полудългокосмести като турска ангора и други, късокосмести като британски и бенгалски и четвъртата категория – сиамски или ориенталски.

За пръв път на изложбата могат да бъдат видяни бенгалски котки. Две трети от котките са сиямки, всички са с родословно дърво и микрочипове, които показват потеклото им.

3 COMMENTS

  1. Съюз на Фелинолозите в България ще проведе Международна Лицензирана Изложба , в гр.Варна, в Двореца на Културата и Спорта, зала „Младост” на 25 и 26 септември 2010 г.с подкрепата на Община Варна и кмета на града г-н Кирил Йорданов. Международно участие, много награди и незабравими емоции за пухкавите любимци и техните стопани. Не се бавете, а се включете!!! За записване и участие: 0878391133; [email protected]

Leave a Reply