Сгответе си вкусен Никулденски шаран

Сгответе си вкусен Никулденски шаран

Carp Cooked In Coconut Milk Simple Recipe 300x223 Сгответе си вкусен Никулденски шаранБългария остава на едно от последните места по консумация на риба в Европа. Докато на запад се консумира по 20 кг риба годишно на глава от населението, ние изяждаме едва 4 кг за година, обобщава ТВ Европа. Това е така понеже много българи не харесват вкуса на рибата, която се продава у нас.
В навечерието на Никулден специалисти от Института по рибарство и аквакурлтури в Пловдив съветват когато купуваме традиционния шаран да се интересуваме с какво е хранен. Най-вкусна е рибата, отглеждана в изворна вода.
Шаранът е традиционна риба за Никулден. Въпреки това много българи не го харесват заради лошият понякога вкус на месото.
Експерти съветват, когато купувате празничната риба, да се интересувате в какви води той е отгледан и с какво е хранен. Защото в някои водоеми рибите се хранят с хранителни отпадъци и нискокачествени фуражи.
Шаранът, отглеждан в чиста изворна вода, има добър вкус.
Учените от единствения у нас Институт по рибарство и аквакултури, който се намира в Пловдив, започват нов проект. Той има за цел да анализира влиянието на водоемите, в които шарана живее и храната, която консумира с неговите вкусови качества и мастно-киселинен състав.
Учените се надяват с отглеждането на качествена и вкусна риба да променят и статитистиката, която подрежда страната ни на едно от последните места по консумация на риба в Европа. В България се консумира едва 4 кг риба годишно на глава от населението, докато в европейските страни е 20 кг риба за година.

SIMILAR ARTICLES

0 1825

NO COMMENTS

Leave a Reply