Пускат пушещия орангутан в Индонезия на свобода

Пускат пушещия орангутан в Индонезия на свобода

0 1116

download Пускат пушещия орангутан в Индонезия на свобода
Пушещият орангутан в Индонезия, който придоби вредния си навик преди девет години, след като посетителите в зоопарка му подхвърляли цигари, ще бъде пуснат на свобода. Зоологическата градина Сатва Тару Джуруг, разположена на 580 километра от столицата Джакарта, обяви, че животното ще бъде преместено в по-здравословна среда, където ще живее заедно с още четирима застрашени от изчезване представители на своя вид. 15-годишната Тори преди няколко месеца бе подложена на лечение от никотинова зависимост, но не успя да откаже цигарите напълно.

“Посетителите сме виновни за вредния навик на орангутана. Когато животното си поиска цигара, обикновено пушачите му дават по няколко. Не е редно. Тя е животно и не трябваше да придобива този навик, който се превърна в необходимост” – каза един от посетителите, Рефиана.

Тори бе подложена на тест след рехабилитационната си програма за отказване от пушенето, резултатите от който все още не са готови. Орангутанът значително е намалил цигарите, но има нужда от определена дневна доза никотин, която се контролира от гледачите й.

Орангутаните са изчезващ вид, тъй като местообитанията им на индонезийските острови Калимантан и Суматра са подложени на унищожаване от човешката дейност. В момента в дивата природа живеят не повече от 9 хиляди екземпляра.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply