По следите на котешките лапи с PawTrack

По следите на котешките лапи с PawTrack

0 3298

С толкова много GPS приложения за домашни любимци има ли място за още? Продуктите, които се произвеждат за тях възлизат на 58.5 милиона долара. В САЩ има повече от 170 млн. самотни кучета и котки, а специализирани компании помагат на собствениците да ги открият.

Един от тях е Патрик, който се надява разпознаването да се постигне чрез GPS-нашийник за проследяване, предназначен специално за котки.

Нашийникът PawTrack е с такъв дизайн, който позволява GPS-антената да бъде на задната част на врата на животното за по-точни показания и дава възможност на собствениците да определят честотата на проследяване. Например, устройството може да бъде конфигурирано да проследява движението на котката на всеки 10 минути или за по-дълго време, ако на собствениците им предстои да отидат на почивка.

zoo sviat nashiinik kotki proslediavane paw track По следите на котешките лапи с PawTrack

В допълнение към GPS-а, Pawtrack разполага и с вътрешна wi-fi, което значи, че нашийникът може да разпознава кога котката е у дома и да “заспи”, за да пести енергия. От друга страна, PawTrack има режим “загубена котка” – той автоматично предупреждава собствениците, щом е установено къде се намира котката в този момент.

“Недостатък на подобни продукти е, че котката просто може да спи под леглото или да се разхожда навън. Това обаче, хаби батерията на устройството и може да заблуди тълкуването на GPS-а.” – заяви Джереми Прайс, създателят на PawTrack. “Вие може да сте на работа и да се паникьосате, че котката Ви се е загубила и скита навън, защото нашийникът не може да уточни местоположението й. Но с wi-fi ще бъдете спокойни и ще знаете, че котката Ви си е у дома.”, добави той.

PawTrack притежава централен сървър, в който се съхраняват данните.

“Голяма част от проследяващите устройства работят чрез смс-инструкция или чрез силен звуков сигнал известяват, че котката е напуснала определен периметър”, обяснява Прайс. “Когато всичко минава през централен сървър, ние можем да съхраняваме и анализираме постъпващата информация и да я обобщим”.

Планирано е през 2015 г. да започне информационен обмен със социалните медии. Например, собствениците, които желаят, ще могат да проследяват местонахождението на своите котки чрез Туитър. Също така ще бъде даден достъп до обобщените данни, от които всеки човек ще може да види активността на своята котка и да я сравни с тази на другите котки.

Всеки собственик на котка знае колко капризна и своенравна може да бъде тя. PawTrack е така създаден, че животното трудно може да се освободи от него. Има еластична безопасна закопчалка, което е важно, за да не се задуши котката, ако например се закачи за клон на дърво или някъде другаде.

Прайс споделя, че екипът зад PawTrack е разработил уеб платформа за проследяване и използване на съществуващ фърмуер за 2 години и проследяване на котките по целия свят за последните 12 месеца.

Благодарим ви, че споделяте чрез бутоните по-долу!

NO COMMENTS

Leave a Reply