Още ли се чудите какво куче да си изберете?

Още ли се чудите какво куче да си изберете?

0 2225

kakvo kuche da si izberete 1 Още ли се чудите какво куче да си изберете?
От древни времена кучетата са най-добрите и верни приятели на човека. Често пъти животните стават част от семейството. Ако сте от хората, които обичат кучетата, можете да посетите портал за животни baubau.bg. Сайтът предлага изключително подробна и богата информация за всички породи кучета. Тук ще намерите полезни съвети за физическите характеристики, различните предразположения към заболявания, дресировка и др.
Специалистите от портал за животни BauBau предлагат няколко лесни начина за избор на домашен любимец:

Според породата

Всяка порода има свои характерни и уникални черти. Погрешно е схващането, че всички големи породи са агресивни. Същото важи и за малките породи – не всички малки кученца са приятелски настроени и добродушни към непознати. Пример за това е породата голдън ретривър – много обичливи и добронамерени четириноги приятели. Размерът на кучето в никакъв случай не може да бъде показател за неговия характер. По друг начин стои въпроса, ако искате да съобразите размера на кучето и големината на жилището ви. Не е препоръчително отглеждането на големи породи в малки и тесни пространства.
Посещавайки страниците на зоопортал Бау Бау сами ще можете да изберете най-подходящото куче за отглеждане в домашни условия.

Мъжко или женско?

Женските кучета са по-спокойни и лесни за дресировка. Докато мъжките екземпляри са по-агресивни и активни. Мъжките кучета често са способни да се отдалечат значително от своите стопани, поради своя „приключенски дух”.

Малко кученце или голямо куче ?

Съветвам ви по възможност да спрете своя избор на малко кученце. Дребните сладури ще се адаптират сравнително лесно към заобикалящата ги среда и ще свикнат много бързо със членовете на семейството. Друга положителна насока е възможността за ранна и лесна дресировка. Въпреки всичко ще трябва да бъдете много търпеливи, защото малките кученца са много игриви и темпераментни, също като малките деца. Затова превръщайте времето за дресировка и обучение в забавна игра и награждавайте кученцата с малки количества храна.

Ако не разполагате с достатъчно време, за да обучите малките или има някаква друга причина, поради която избирате голямо куче, то просто бъдете търпеливи и внимателни. Дайте време на кучето да свикне и опознае новите си стопани. Обикновено възрастните кучета са вече дресирани и с изградени хигиенни навици.

Условия и среда на отглеждане

След решението да вземете възрастно куче е добре да проучите условията и средата, в която е било отглеждано. Четириногите, отглеждани в семейна среда и сред много хора са склонни да бъдат по-приятелски настроени, а тези, отглеждани за охрана са по-агресивни и мнителни към нови лица.
Безспорно взимането на бездомно куче у дома носи известен риск. Затова известно време след като настаните кучето у дома бъдете нащрек и не го допускайте до децата, докато не се уверите, че се е социализирало достатъчно към семейната средата.

Направете внимателно планиране на времето, което можете да отделите за грижи и разходки на кучето, защото има животни, за които физическата активност е от голямо значение и изискват продължително време за разходка.

Още полезна и любопитна информация за избора на домашен любимец, можете да намерите тук:
http://zoomedia.baubau.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B0.html

Автор: anainsert

SIMILAR ARTICLES

0 821

0 5125

NO COMMENTS

Leave a Reply