Оперират най-възрастната лъвица в столичния зоопарк

Оперират най-възрастната лъвица в столичния зоопарк

0 1867

29290054lioness Оперират най възрастната лъвица в столичния зоопарк
На най-възрастната лъвица в столичния зоопарк предстои операция, за да се премахне туморно образувание от корема й, съобщи за БТА д-р Иван Иванов – директор на зоологическата градина.

Оперативната намеса ще е утре, а “пациентката” е 18-годишната женска лъвица Ани. По думите на Иванов образуването на тумори във възрастните лъвове не е рядко явление. Няма притеснения за здравния статус на другите четири лъва в зоопарка – един мъжки и три женски, които са сравнително по-млади от Ани.

В софийския зоопарк утре ще пристигнат нови обитатели – пет маймуни – капуцини. Те ще бъдат получени срещу част от популацията от чакали в зоопарка. Капуцините са дребни маймуни, които живеят изключително по дърветата, рядко слизат на земята и като цяло са всеядни – хранят се основно с плодове и насекоми, живеят на групи от 5 до 40 индивида. Това е и причината в зоопарка да договорят още малко животни от този вид, които ще пристигнат по-късно. Така групата в софийската зоологическа градина ще стане от 15 животни.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply