Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Кучетата са верни. Безусловно. Каквото и да правим, те ни обичат. Но ако искаме да им осигурим възможно най-добрите условия на живот, не бива да забравяме, че те също имат чувства. Ето няколко неща, които четириногият ви приятел иска да знаете:

Не се дразни, когато те чакам на входната врата

dog is waiting Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Животът ми трае само 10-15 години. Ти си този, който го прави забавен и му придава повече смисъл. Натъжавам се, когато тръгваш нанякъде и ме оставяш сам.

Дай ми малко време, за да разбера какво искаш от мен

yorkie trust me Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Не винаги разбирам от първия път, но обещавам, че се постарая. Прояви търпение към мен. Имай ми доверие! Както аз ти вярвам, така искам да усещам, че ти също ми вярваш.

Не ми се сърди за дълго. И моля, не ме наказвай

zoo sviat i am innocent Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Ти имаш семейство и приятели, които да те правят щастлив, да осмислят живота ти и да се забавлявате заедно. А аз.. аз имам само теб.

Прибери ме на топло, когато навън застудее

zoo sviat dog sleeping Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

В задния двор няма климатик или печка. Не е нужно да ме пускаш на леглото си, но малкото местенце на топличко е много по-добре от това да спя в снега.

Говори ми

7e27bc0d20e5c0df95f8a9feb64c5e7f Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Разбира се, ние не говорим на един и същ език, но да чувам гласа ти прави денят ми прекрасен. Аз се ориентирам за това, което казваш по тона ти и се разтапям като ми говориш мило.

Успокоявай ме, когато съм уплашен

zoo sviat fearful dog Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Ти знаеш много повече от мен за странните хора, силните шумове и новите места. Потребно ми е да знам, че ще ме защитаваш от тях. Винаги се чувствам в безопасност, щом си до мен.

Никога няма да забравя отношението ти

dog paw Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Покажи ми, че вие хората сте проводници на любов, а не източник на болка. И ми го припомняй при всеки удобен случай!

Изведи ме навън

zoo sviat dog traveling Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Звуците, гледките и усещането за допир до природата са едно от най-големите удоволствия в моя живот. Няма значение дали просто ще се разхождаме или ще играем. Иска ми се заедно да се радваме на тези моменти.

Позволявай ми да срещам нови приятели

zoo sviat friends dog horse Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Запознай ме с други кучета, котки или с други животни. Накрая може да се окаже, че не се разбираме, но някак животът ми би станал по-пъстър, ако имам повече приятели с лапички или други роднини от животинския свят.

Давай ми да опитвам вкусотии

zoo sviat helathy dog food Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Една от най-големите ми радости в живота е.. храната. Зная, че искаш да съм здрав, така че разбирам, когато не споделяш своята храна с мен. Но ако ми дадеш кучешка бисквитка или добавиш към вечерята ми вкусни зеленчуци, така ще ме зарадваш, че ентусиазирано ще размахвам опашка край теб.

Моля те не ме удряй

zoo sviat dont hit me Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Имам зъби, които могат да строшат кости за секунди, но аз обожавам да те облизвам с език в израз на любов. Както аз съм избрал да не те наранявам, моля, не ме наранявай и ти от своя страна.

Проявявай разбиране, когато имам нужда да остана за малко сам

zoo sviat dog sleeping on floor Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Обичам те повече от всичко, но въпреки че рядко се случва, има моменти, когато не ми е до игри или прегръдки. Не се сърди, когато през горещите летни нощи предпочитам да спя на хладния под, вместо в леглото до теб. И хей, не се цупи, когато с напредването на възрастта ми не играя толкова енергично, както преди. Аз остарявам с времето, също както и ти.

Покажи ми своя свят

dog 887 Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Дворът и домът биха могли да са единствените места, които да виждам изобщо. Освен ако не ме вземаш със себе си. Да те придружа до магазина, да се разходим в парка или просто да се повозя в колата заедно с теб – за мен това ще е много, ама много вълнуващо. Хей, нямам търпение да видя какво ще ми покажеш!

Учи ме на нови неща

zoo sviat proud husky Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Усвояването на нови трикове държи мозъка ми активен, но най-вече за мен е забавен начин да те впечатля. Обичам да се изявявам пред приятелите ти, закачливо да поглеждам нагоре към теб, подканвайки те да участваш в моята игра и да виждам, че се гордееш с мен.

Оставяй ме да играя на воля, дори да се поизцапам малко

zoo sviat dirty dog outside Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Ти живееш в дом и ти харесва неговия уют. Виждам те как ентусиазирано правиш ремонт или променяш обстановката. Но аз.. аз вирея на открито. Докато се разхождаме, понякога стъпвам в кал или цопвам във вонящи локви. Разбирам, че ти е неприятно да ме измиеш и изчистиш от боклуците, които забирам след себе си. Но ако е безопасно, позволи ми да се завръщам към дивите си корени, когато ми се прииска.

Докосвай ме

zoo sviat touch me Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Нищо не ме кара да се чувствам по-обичан, от това да отделиш от времето си, за да изчистиш гурличките ми, да ме срешеш или да ме гушнеш, когато те закачам с лапичка. Не знам значението на думите, с които общувате вие хората, но разбирам чувствата, стоящи зад една прегръдка или мил жест.

Обръщай внимание, когато не приличам на себе си

dog fatigue Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Може да изглежда, че просто ме мързи или се инатя за нещо, но всъщност да не се чувствам добре. Не мога сам да си помогна. Имам нужда от твоята грижа. Като остарея, обичай ме така, както ме обичаше, когато бях мъничък. Е, може да не съм вече онова сладко бебе, каквото бях, но продължавам да те обичам все така всеотдайно. Моля те, грижи се за мен, когато тялото ми не функционира както преди.

Бъди с мен в последното ми пътуване

zoo sviat take care Няколко неща, които кучето ви иска да знаете

Знам, че ще е трудно. Но имам нужда да те усещам до себе си, когато дойде време да напусна този свят. Всеки миг, с който наближава последния ми дъх бих преживял по-леко, ако си до мен. И дори когато си отида от този свят… спомняй си, че:

“Хората сте създадени да раздавате любов и да проявявате доброта – едни към други и към нас, животните”

Нека не забравяме колко много любов раздават кучетата. Да се уверим, че и ние ги обграждаме с топлина и обич през малкото време, в което са част от живота ни.

Благодарим ви, че споделяте чрез бутоните по-долу!

NO COMMENTS

Leave a Reply