Котешко кафене отвори врати във Виена

Котешко кафене отвори врати във Виена

0 1499

mug cat Котешко кафене отвори врати във Виена
Във Виена отвори врати котешко кафене. То разполага с 50 места. В него посетителите ще могат да си поиграят с мъркащите животинки, докато пийват топлото си капучино.

Нестандартното кафе бе открито по рано този месец в австрийската столица. То носи името “Неко”, което в предвод от японски означава “котка”. Клиентите ще бъдат посрещнати от петте котки-домакини на име Соня, Томас, Мориц, Лука и Момо, които преди това живеели в приют за животни. Сега кафето е техният нов дом, където те могат да се разхождат и да си подремват на воля.

Котешкото кафете е собственост на 47-годишната Такако Ишимицу, която е от Нагоя,Япония, но преди повече от 20 години се мести да живее в Австрия. Тя споделя, че цели три години е чакала за разрешение от местните власти, преди да отвори кафето. Чрез него тя иска да въведе някои аспекти от японската култура във Виена. Едновременно с това да направи нещо добро за изоставените животни. Така се родила необичайната й идея. Много бързо мястото добива популярност сред местните хора и гостите на града, което изненадва и самата собственичка.

“Една от целите ми е да доставям щастие на хората, които не могат да имат собсвени котки заради работата си или членове на семейството си, които имат алергия към животните” – казва Ишимицу.

NO COMMENTS

Leave a Reply