Кой е гладиаторът сред кучетата?

Кой е гладиаторът сред кучетата?

0 2430

Ако видите снимка на Бултериера, веднага ще разберете, че го наричат така, заради наперения външен вид. Породата принадлежи към семейството на териерите и често оприличават представителите й на малки деца. Една от най-отличителните им черти е яйцевидната форма на главата и малките триъгълни уши. В интересен зоопортал прочетох, че има и мини версия на породата, наречена Миниатюрен бултериер.
Що се отнася до физическите характеристики на тези кучета, те са с гъста и къса козина, която е прилепнала по тялото и не изисква разресване. Това е голямо улеснение за собствениците от към поддръжката. Най-често могат да се видят бели Бултериери, въпреки че се срещат и цветни. Първите имат цветни шарки само по главата си, а вторите са с различни цветове и бели петна.
Най-характерна особеност на това куче е главата му, която както споменах по-горе, има яйцевидна форма. Горната част на черепа между двете уши е почти плоска. В профил от върха на черепа към носа главата прави лека извивка надолу. Тази специфична форма на главата има своето обяснение – черепът на Бултериера няма вдлъбнати участъци в дорзално-вентралната носна извивка. По тази причина черепът е полегат и заоблен, обясняват от български портал за животни. Раменете са мускулести и много здрави, а тялото е заоблено и пълно. Още нещо интересно е формата на очите – те са триъгълни. Няма друга порода кучета с такива очи.
Нека сега обърнем повече внимание на характера и привичките на леко странният Бултериер. Както може би се предполага заради мускулестото му телосложение, той е много активен и изключително смел. Чувства се добре, когато е заобиколен от хора, нуждае се и търси вниманието на стопанина си. По тази причина не е добре да се отглежда като дворно куче на каишка. Важно е да се отбележи, че има много силна воля и е задължително собственика да умее да се налага над животното.
Освен това е много упорит и независим, поради което не се препоръчва на хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. За да се наложите над Бултериера, от зоо портал Бау Бау препоръчват да проявявате повече самоувереност и твърда ръка.
Внимавайте много, ако край него се навъртат и други животни. Това е куче, което притежава силно развит ловен инстинкт и подобно на всяка друга силна порода, се случва да умъртвят други животни, най-вече котки. Важно е да знаете, че некастрираният Бултериер не се разбира с други кучета от мъжки пол и не бива да живеят заедно. Ако сте любители на породата, помислете за вариант, в който да отглеждате два екземпляра, но задължително с различен пол.
Безспорно, това са кучета, които никак не са лесни за справяне или обучение, но от известния зоо портал съветват да проявите повече постоянство и търпение. И скоро ще започнете да виждате резултати от това. За да сте подготвени какво още да очаквате от породата и как да дресирате своя Бултериер, посетете http://zoovidove.baubau.bg/бултериер

SIMILAR ARTICLES

0 786

0 5065

NO COMMENTS

Leave a Reply