Ветрилен папагал

Ветрилен папагал

Ветрилният папагал произхожда от Бразилия. А името на този красив папагал идва от необичаното оперение и удължени пера, когато се чувстват застрашени те стават като вентилатор.
Характерната им окраска е от червени и сини пера около главата, които се повдигат когато е развълнуван или застрашен. Имат бяла корона и кафява краска на бели ивици около гърлото им. Крилата, опашката и гърбът им са зелени. Тежат около 270 гр и дължината им е около 35 см. Любопитно е че заради оперението си те изглеждат по големи. Имат дълга продължителност на живота около 40 години.

папагал2 200x300 Ветрилен папагалХарактер
Като малки са много послушни, но когато пораснат са папагали с характер. Имат склонност често да са раздразнителни, а понякога могат и да са агресивни. Обикновено агресивността им се наблюдава по време на размножителният им период. Но има и изключения в които някои представители на тези папагали остават кротки и спокойни.
Те са закачливи, игриви, обожават да се къпят и много активни. Отглеждат се с лекота, а също така могат да бъдат научени да говорят.

Хранене
Ветрилният папагал има нужда да консумира храна богата на витамин А и на високо съдържание мазнини, даже понякога може да им се дават малки късове месо. Основно те се хранят със семена, ядки, плодове, цветя, тъмни зеленчуци и листа. Забранените храни са авокадо, шоколад, захар и сол. Те имат нужда от разнообразна храна и понякога може да им давате и нещо тестено.

Тези папагали са високо ценени, цените им варират според окраската и от това дали е женски или мъжки, женските представители са по-скъпи. Високата стойност на ветрилният папагал идва и от това че размножаването им не е лесно и си има своите специфики.

SIMILAR ARTICLES

NO COMMENTS

Leave a Reply