Хомосексуални пингвини отглеждат осиновено пингвинче

Хомосексуални пингвини отглеждат осиновено пингвинче

 pingvini Хомосексуални пингвини отглеждат осиновено пингвинче

Два мъжки хомосексуални пингвини излюпиха пиленце от подарено им яйце и сега го отглеждат като истински родители в германска зоологическа градина, съобщи Би Би Си.
Пингвините са получили яйце, изоставено от истинските родители. Сега семейството е много щастливо с малкото, което е вече на четири седмици.
Зоологическата градина в Бремерхавен влезе в новините през 2005 г., когато обяви, че ще проверява сексуалната ориентация на пингвини с хомосексуални черти.
Три двойки мъжки пингвини тогава бяха видени как се сближават и се опитват да измътят пиленца от камъни.

Ръководството на градината достави четири женски пингвина с надежда, че мъжките ще ги харесат. Това обаче предизвика възмущението на защитници на правата на хомосексуалистите.

Шестте хомосексуални пингвина си останаха в зоологическата градина. Сред тях са Цет и Филпункт, щастливите родители на осиновеното пингвинче.

Хомосексуално поведение е наблюдавано и при други животни, но не е изучавано детайлно. То може да служи на различни цели – за утвърждаване на доминантност, както е при шимпанзетата, за отглеждане на малки, както е при някои птици, или просто за съвкупление и за секс без поколение, обясни проф. Стюарт Уест от Оксфордския университет.БТА

NO COMMENTS

Leave a Reply