Фосил на челюст на динозавър бе открит в автобус в Перу

Фосил на челюст на динозавър бе открит в автобус в Перу

cheliust Фосил на челюст на динозавър бе открит в автобус в Перу

Представители на властите в Перу са открили вкаменелост от челюст на гигантски динозавър, докато проверявали подозрителен пакет в автобус в планински район на страната, предаде Ройтерс.
Костта с тегло 8,5 килограма е намерена в пакет, оставен в багажното отделение на автобуса, пътуващ към столицата Лима. Върху пакета не е имало никакво обозначение за съдържанието му.
“Притеснени от теглото му, представителите на властта са го отворили и са намерили вътре фосила”, разказва Клебер Хименес, местен полицай.
Перу от години се опитва де се справи с трафика на вкаменелости и артефакти. Неотдавна Йейлският университет в САЩ се съгласи да върне на страната хиляди предмети, взети от града на инките Мачу Пикчу.

“Откритата челюстна кост вероятно е от трицератопс, макар че останки от подобни динозаври никога не са откривани в южната част от Перу”, е заявил Пабло де ла Вера Крус, археолог от университета на Арекипа, след като е разгледал полицейските снимки.
Трицератопсите са живели преди около 65-70 милиона години. Фосили на тези динозаври преди са били намирани предимно в западната част на Северна Америка. БТА

NO COMMENTS

Leave a Reply