Тест определя съвместимостта на котките с техните стопани

Тест определя съвместимостта на котките с техните стопани

1 1344

funny picture cat picture ehpien cat Тест определя съвместимостта на котките с техните стопани

Ветеринарите от приют за животни във Вашингтон разработиха система, която определя дали характерът на котката и на бъдещия й стопанин си подхождат, съобщи Асошиейтед прес.

Методът оценява поведението на котките и ги класира в девет личностови категории.

Котаракът разбойник, например, е определен като “главатар на банда”. Неговата противоположност – мудната котка, е наречена “следовател”. По средата между двамата е най-разпространеният вид – “личен асистент”.

Това е котката, която помага на стопанина си във всичко – ако работи на компютъра, тя натиска клавишите, ако си чете вестника, затиска страниците. Категорията е наречена “как си се справял досега без мен”.

Характерът на животното се определя като то бъде пуснато в непознато помещение. Опитен специалист по поведението на животни следи как се държи то.

Отчита се времето, в което котето изследва терена, звуците, които издава, премигванията на очите, защото те са признаци и за общителност. След това се проверява склонността към пряко общуване, например как животното реагира на протегната ръка, на играчка, колко бързо се настанява в скута на човек.

Втората важна част от системата е определянето на човешкия характер. На базата на дадените отговори във въпросника, хората получават цветен код, който ги насочва кои котешки категории са най-подходящи за тях. БТА

1 COMMENT

Leave a Reply