Слоновете складират вода в хоботите си

Слоновете складират вода в хоботите си

slon Слоновете складират вода в хоботите си

Африканските слонове още един път показа на хората, че са изключително съобразителни. Снимачна група на Би Би Си, работила в пустинята Намиб на територията на Намибияе заснела за вчера, 1 април, как слоновете, които исконно обитават пустинята, складират вода за тежки времена в хоботите си.

Водата оставала в хоботите за по няколко часа, след което животните можели спокойно да си пийват от нея при необходимост.

За удивителната способност на слоновете от Намиб се говорело вече 100 години, но те били заснети едва сега. Благодарение на нея животните издържали пет дни без вода. За целта им помагала малка “чанта”, разположена под езика. С нейна помощ животните не само обменяли звуци, но и я използвали като мях за вода.

Би Би Си зарадва вчера зрителите си със сензационен филм, който показва как летят пингвините. Той бил заснет по поръчка и със средства на корпорация в Антарктида. Учени и журналисти успели да запечатат на лента вид кралски пингвини, които летят.

Колонията на удивителните животни била открита преди няколко месеца на антарктическото крайбрежие. Дълго време се смяташе, че пингвините не могат да летят. На 1 април Би Би Си доказва, че това съвсем не е така. Тяхното откритие ще накара орнитолозите да пренапишат учебниците, в които се говори и за пингвини. БТА

NO COMMENTS

Leave a Reply