Мечокът Кнут едва не “излапа” натрапник

Мечокът Кнут едва не “излапа” натрапник

 knut Мечокът Кнут едва не излапа натрапник

Посетител в Берлинската зоологическа градина прескочи загражденията и рова с вода и влезе в “дома” на световната знаменитост – младия бял мечок Кнут. Натрапникът, 37-годишен, е обяснил впоследствие постъпката си с думите, че “Кнут бил тъжен и самотен и се нуждаел от компания”.
За да предпазят посетителя от Кнут, пазачите са подмамили белия мечок да влезе вътре в клетката си с парче месо. Неканеният посетител обаче не пожелал да напусне “покоите” на Кнут и останал там цели 20 мин. – до пристигането на полицията. “Голям късметлия е, че не му се случи нищо и излезе невредим.

Кнут вече не е нещастното малко сираче, а 2-годишен млад полярен мечок, който тежи 200 кг и започва да се превръща в опасен хищник”, заявиха от управата на зоологическата градина.

Преди 2 г. мечето Кнут се превърна в световна знаменитост, след като то и братчето му бяха изоставени от майка им – полярната мечка Тоска. Четири дни по-късно другото мече почина от инфекция, но малкият Кнут беше спасен. Грижите за него пое гледачът Томас Дьорфлин, който дори спеше на матрак в клетката на сирачето, за да го храни и къпе и въобще да бди денонощно над него.

За усилията си Дьорфлин получи дори медал от кметството на Берлин. На 22 септември тази година, обаче, 44-годишният Дьорфлин най-неочаквано почина от сърдечен удар. Оттогава насам младият Кнут е изпаднал в депресия, което натъжава хиляди берлинчани, а също и фенове на белия мечок от цял свят.

При това вълненията пред Кнут тепърва предстоят – след Коледа той по всяка вероятност ще напусне Берлин и ще се отправи към новия си дом в зоологическата градина в Нойемюнстер. Местният зоопарк е собственик на бащата на Кнут – Ларс, което го прави собственик и на 2-годишната полярна медийна звезда.

NO COMMENTS

Leave a Reply