Маймуни ще подскачат от дърво на дърво в столицата

Маймуни ще подскачат от дърво на дърво в столицата

Не мога да карам циганките да се катерят по дърветата, мотивира се кметът

maimuna na durvo Маймуни ще подскачат от дърво на дърво в столицата

Маймуни ще подскачат от дърво на дърво в столицата, за да събират закичените по клоните найлонови торбички. Приматите ще са облечени в светлоотразителни жилетки и ще са част от екипа, който се грижи за чистотата на София.
Това не е нов епизод от филма “Планетата на маймуните”, а проект на кмета Бойко Борисов.
“Не мога да карам циганките от “Чистота” да се катерят по дърветата, които са отрупани като коледни елхи с боклуци”, обясни шегата си градоначалникът. Той допълни, че вече е говорил с шефа на столичния зоопарк да се дресират 15 маймуни за чистачи.
После отправи сериозна молба към столичани да не мятат торбичките с боклуците си от терасите, защото няма кой да ги сваля оттам.
Не съм запознат с идеята на Бойко Борисов, не мога да коментирам, заяви шефът на зоопарка д-р Иван Иванов. Той уточни само, че екипът му се грижи за общо 50-60 маймуни.
Преди две години кметът Борисов прояви особена грижа към тях и уреди да закърпят протеклия покрив на клетките им, за да не настиват. Сега е време животните да му върнат жеста и да се захванат с чистотата на София, коментират зевзеци.
Освен на маймуните общината ще разчита и на съвестни граждани, които да информират кои от съседите им хвърлят отпадъци през балконите.
в.”Стандарт”

NO COMMENTS

Leave a Reply