Куче-монах се появи в будистки храм в Япония

Куче-монах се появи в будистки храм в Япония

0 1108

kuche monah Куче монах се появи в будистки храм в ЯпонияМолещият се Конан привлякъл 30% повече поклонници в храма Жигенин в Наха, Окинава
В един от будистките храмове в Южна Япония се появи куче-монах, което редовно участва в молитвите на своите човешки братя, съобщава France Presse.

2-годишното мъжко чихуахуа с героичното име Конан, живеещ в храма Жигенин в град Наха на южния японски о-в Окинава, се научил да сяда на задните си лапи и да събира предните пред главата си в молитвена поза, подражавайки на молещите се монаси, и изпълнявайки всички останали части на молитвения ритуал. Той постоянно се молел заедно с тях и ставал много лош, когато някой прекъсне заниманието му.

kuche m Куче монах се появи в будистки храм в ЯпонияСпоред монасите, кучето разбрало, че молитвата е израз на благодарност и почитание и така им се отплащало за храната и разходките или просто си искало допълнително.
Четирикракият монах бързо се превърнал в местна знаменитост и допринесъл за процъфтяването на храма, привличайки над 30% повече богомолци.
източник

NO COMMENTS

Leave a Reply