Коледните шапчици за кучета станаха хит на Острова

Коледните шапчици за кучета станаха хит на Острова

0 1617

0739def60c Коледните шапчици за кучета станаха хит на Острова
Дарт Лабрадор, Куче Годзила, Хрътката Елвис – това са само част от екстравагантните костюми, с които собствениците на кучета във Великобритания могат да издокарат своите питомци за някой празник, предаде Ройтерс.

Британците много обичат четириногите си приятели и влагат истинска страст, когато трябва да ги приготвят за костюмирани партита за животни. Покрай празника Хелоуин търговците на карнавални костюми са отчели 300-процентен скок в продажбите.

Най-продаваният артикул преди настъпващите коледни празници е шапчица на Дядо Коледа за кучета с универсален размер.

“Някои циници биха казали, че британците обичат животните повече от себеподобните си. Истината е, че маскирането е американска традиция, която жителите на Острова са възприели”, казва Бенджамин Уеб, говорител на “Angels Fancy Dress”.

Магазинът се намира в сърцето на Лондон и от 1840 г. предлага маскарадни костюми за хора, а отскоро – и за домашни любимци. Цените на тоалетите варират между 10 и 20 английски лири.

Обичайна гледка в сезона на празниците е стопани да водят своите питомци в магазина, за да им избират подходящи костюми за парти. Особено популярни са костюмите в стил Елвис.

На стопаните освен това много им харесва да маскират кучетата си като футболни запалянковци или да им избират същите костюми, но в умален размер, каквито и за себе си. Бенджамин Уеб обяснява, че засега предимно собствениците на кучета посещават магазина.

“Маскирането на котки явно не е добило популярност, а и те са праволинейни животни и отказват да следват вечно променящата се мода”, казва говорителят на “Angels Fancy Dress”. БТА

NO COMMENTS

Leave a Reply