Кози стават домашни любимци

Кози стават домашни любимци

0 1387

koza.thumbnail Кози стават домашни любимци
Те не могат да донесат хвърлена им пръчка, нито да ловят мишки, но козите-джуджета в Сиатъл вече са категоризирани като домашни любимци, съобщи Асошиейтед прес.
Градският съвет единодушно е гласувал за прехвърлянето на големите колкото куче кози от категорията на селскостопанските животни в тази на домашните любимци на базата на техните качества като компаньони, които унищожават плевелите и произвеждат мляко.
“Това е малка стъпка за човечеството, но гигантска стъпка за козия свят”, каза поделият инициативата градски съветник Ричард Конлин. Прекатегоризирането е по идея на председателката на местната Козя лига, в която членуват 100 души. Козите-джуджета достигат на височина до 60 см, а на тегло – от 22 до 45 кг.
Гражданите на Сиатъл могат да ги отглеждат, след като ги регистрират – точно както кучетата, котките и прасенцата. За да бъде намалена миризмата, която изпускат, е задължително да се режат рогата им и мъжките да се кастрират. Сиатълските кози не могат да излизат от двора на собственика си. Позволено е обаче други хора да ги вземат на заем, за да опасат тревата в градината им. БТА

Източник

NO COMMENTS

Leave a Reply