Искат полярните мечки в Аляска да бъдат обявени за застрашен вид

Искат полярните мечки в Аляска да бъдат обявени за застрашен вид

2f3458c7b7 Искат полярните мечки в Аляска да бъдат обявени за застрашен вид
Еколози настояха американското правителство да добави полярните мечки в списъка със застрашените видове, съобщи Франс прес. Това става в момент, когато петролни и газови проучвания трябва да започнат в Аляска през следващите няколко дни. Ако видът е обявен за застрашен от изчезване, ще е нужно одобрение от Службата за охрана на рибните ресурси и животинския свят, за да се извършат сондажни работи, заяви говорител на IFAW /International Fund for Animal Welfare/.

Проектът за петролни и газови проучвания прави хабитата на полярната мечка уязвим и отново поставя на разглеждане въпроса за способността на правителството да го защити, се казва в комюнике на IFAW. Парламентаристи предложиха полярната мечка да бъде включена в списъка със застрашените видове, но от IFAW смятат, че това е недостатъчно.

Миналия месец от Службата за управление на минералните ресурси увериха, че ако има инциденти при петролните проучвания, полярните мечки са достатъчно защитени от закона за защита на морските бозайници. БТА

NO COMMENTS

Leave a Reply