В Япония дават кучета под наем

В Япония дават кучета под наем

0 1104

kuche.thumbnail В Япония дават кучета под наем
В Япония набира популярност нов вид услуга – даване под наем на домашни животни. В Токио отвори врати Puppy the World, в който може да се вземе под наем куче.
Услугата е за час и се заплаща 1575 йени (21 щатски долара).
Много от клиентите при връщане на домашния любимец се разделят с него с насълзени очи. За японци, които обожават домашните животни, но не могат да ги отглеждат в апартаментите си или заради малкото жилищно пространство, или поради друга причина подобен магазин е добре дошъл.
“Три члена на нашето семейство обичат кучета, но баща ми ги ненавижда” – разказва 12-годишно момиче, което живее с родителите си в малък токийски апартамент. Тя взима под наем куче всеки ден. 25 годишна жена разказва: “Аз искам в бъдеще да си взема куче, така че чрез тази услуга мога да потренирам”. Тя и нейния приятел изминават едночасов път, за да стигнат до магазина.
“Там, където живеем, няма подобни заведения”. Всеки, който взима куче под наем за разходка, получава повод и други аксесоари, необходими за едночасовата разходка. Дават се и строги указания на клиентите – да не се дава сладко на кучето, в горещите слънчеви дни да се пази на сянка и т.н. За 10 500 йени (140 щатски долара) клиентите могат да вземат кучето за една нощ вкъщи. В този случай им се дават еднодневен порцион храна, купичка за вода и клетка, в която да спи кучето.
Ветеринарите се отнасят скептично към тези услуги – според тях животните, които се дават под наем имат тежък живот.
“За тези животни разходката с непознат е голямо изпитание” – смята Чизуко Ямагучи, ветеринарен инспектор в Японското общество за защита на животните. Мениджъра на Puppy the World Хироми Маеда споделя, че всички 35 кучета, които се дават под наем се проверяват ежедневно от служителите в магазина дали са готови за разходка с непознат.
При избора служителите даже се стремят към достигане на максимална съвместимост между личността на кучето и на клиента. “Ако клиента е с дете, което често плаче, ние се опитваме да намерим куче със здрави нерви, или животно, с което може да се направи дълга разходка.” Хироми Маеда твърди, че целта на магазина е да се помага на клиентите да придобиват опит в общуването с животни.

източник 

NO COMMENTS

Leave a Reply